Abdijkorf

De abdij lanceerde niet alleen zijn korf Averbode-producten, bier, peperkoek, kaas en brood, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Meerdere infodragers laten je kennismaken met het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding.

Ontdek alle producten van de abdij van Averbode via deze link: https://averbodemoment.be/nl/producten/

Bier

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het ‘nieuwe’ abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden.

Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij. Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozabier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

 

Kaas

Voor de productie van de Averbode-abdijkaas werkt de abdij samen met Milcobel, de Belgische zuivelcoöperatie van zo’n 3.000 melkveehouders. Logisch eigenlijk: samenwerken is zowel eigen aan een coöperatie als aan een abdij. Daarnaast zal de Abdij van Averbode met haar melkveebedrijf toetreden tot Milcobel en zo meteen zelf een duurzame bijdrage leveren.

Abdijkazen maken deel uit van het Belgische culinaire erfgoed, waarbij traditie en authenticiteit voorop staan. Deze waarden vormen meteen ook de rode draad in het hele ontwikkelingsproces van Averbode-abdijkaas. Milcobel staat immers garant voor een kaasproductie die duurzaamheid, ambachtelijkheid en innovatie samenbrengt.

Ingrediënten

Gepasteuriseerde melk, zout, stremsel, zuursel, kleurstof: E160b, conserveermiddel: Lysozym (van eieren).

Brood

Om het Averbode-abdijbrood te maken, ging de abdijgemeenschap in zee met La Lorraine Bakery Group. Net als de abdij draagt deze groep authenticiteit, traditie en respect voor de natuur hoog in het vaandel. Het volkoren Averbode-brood combineert dan ook het beste van de natuur met het vakmanschap van de bakker.

Peperkoek

Toen Abdij Averbode besloot om peperkoek in het assortiment op te nemen, werd al snel gekeken naar Vondelmolen. De peperkoek van dit familiebedrijf staat al jarenlang op het menu van de norbertijnen. Wat de samenwerking tussen Abdij Averbode en Vondelmolen zo harmonieus maakt, is de mooie balans tussen de waarden van beide merken.

Peperkoek heeft alle kwaliteiten in huis om ‘één met het moment’, de filosofie van Abdij Averbode, waar te maken. De peperkoek van Averbode kan dan ook heel wat momenten van de dag verrijken: als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. Daarnaast is peperkoek ook bijzonder veelzijdig: het is niet alleen een verantwoorde verwennerij, maar geeft ook energie.

Ingrediënten

Voornamelijk Roggebloem, honing en specerijen

Averbode
nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder