Averbode bier fles
Averbode bier

Averbode Abdijbier

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het 'nieuwe' abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij.

Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

Over onze abdij

Het bier

Een eerbetoon aan de rijke geschiedenis
1134

Rijke geschiedenis

De Abdij van Averbode kan terugkijken op een rijke geschiedenis, die intussen al tien eeuwen overspant. Ze wordt in 1134 gesticht op initiatief van Arnold ...
1850

Recente geschiedenis

Vanaf de 19de eeuw gaat het terug bergop. Het kloosterleven wordt hervat en de abdij wordt de spil van heel wat activiteiten: missiewerk, een uitgeverij, ...

Bezoek onze brouwerij

DE AVERBODE ERVARING

De rijke biergeschiedenis van Brouwerij Huyghe is bewaard gebleven in ons biermuseum! Wilt u de oorsprong van onze magnifieke bieren zien? En onze passie voor bier brouwen beleven? Vraag vandaag nog uw brouwerij- en museumbezoek aan.

Averbode
nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder