Averbode bier fles
Averbode bier

Averbode Abdijbier

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het 'nieuwe' abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij.

Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

Over onze abdij

Het bier

Een eerbetoon aan de rijke geschiedenis
1134

Rich history

Averbode Abbey boasts a rich history that meanwhile spans a millennium. It was founded in 1134 at the behest of Arnold II, Count of Loon ...
1850

Recent history

From the 19th century onwards the abbey began to flourish once more. Monastic life resumed and the abbey became the hub of many activities such ...

Bezoek onze brouwerij

DE AVERBODE ERVARING

De rijke biergeschiedenis van Brouwerij Huyghe is bewaard gebleven in ons biermuseum! Wilt u de oorsprong van onze magnifieke bieren zien? En onze passie voor bier brouwen beleven? Vraag vandaag nog uw brouwerij- en museumbezoek aan.

Averbode
nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder