Abdij Bier Averbode
Bottle 1081 Bottle 1081

Een geschenk zo lekkerAbdij Bier Averbode

Fles
33cl met kroonkurk, 75cl kurk en muselet.
Vaten
20l. 30l.
Alcoholvolume
7,5% VOL
Kleur & uitzicht
Een goudgeel multigranen bier.
Geur
Het bier ondergaat een dryhopping, een techniek waarbij extra hop in koude lagering toegevoegd wordt, waardoor het karakter wordt benadrukt.
Smaak
Een frisse, volle en bittere afdronk maken van dit unieke bier een heuse beleving.

Het bierEen eerbetoon aan de rijke geschiedenis

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het 'nieuwe' abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij.

Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

De AbdijDoorheen de eeuwen kent de abdij beproevingen

De Abdij van Averbode kan terugkijken op een rijke geschiedenis, die intussen al tien eeuwen overspant. Ze wordt in 1134 gesticht op initiatief van Arnold II, graaf van Loon. Al snel wordt aan landbouw gedaan, wat de leefbaarheid verzekert. Doorheen de eeuwen kent de abdij echter heel wat beproevingen: plunderingen, branden, de pest,… Eind 18de eeuw wordt ze zelfs verkocht en afgebroken.

Vanaf de 19de eeuw gaat het terug bergop. Het kloosterleven wordt hervat en de abdij wordt de spil van heel wat activiteiten: missiewerk, een uitgeverij,… In de 20ste eeuw stichtten de norbertijnen verschillende scholen. Vandaag kijkt de Abdij van Averbode volop vooruit, met onder meer een veelzijdige productenkorf en een gloednieuw belevingscentrum